Leirgrytebrød

300 g hvetemel
100 g grovmel
1/4 ts gjær
1/2 ts salt
300 g vann

Bland deigen, la stå i 12 – 20 timer dekket med plastfolie, strekk deigen, la stå i ytterligere 1,5 – 2 timer. Steikes i leirgryte eller ildfast form med lokk (for eksempel en middagstallerken).

  • Sett ovnen på 230 grader
  • Varm leirgryte i 15 min
  • Strø litt mel bunn av leirgryta og over deigen
  • For enkel deig: la steke i ca 30 minutter med lokk og 15 minutter uten
  • For dobbel deig: la steke i ca 40 minutter med lokk og 25 minutter uten

Kilde: http://eirikso.com/2010/01/17/how-to-make-the-best-bread-ever/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *